Hej!

September är halvvägs och vardagen rullar på med jobb, skola, hobbyn och tillställningar. Ni vet när man har bråttom på morgonen, kanske tillsammans med barn som ska kläs på, och allt blir kaos. Vet själv hur det var med tre små barn och massa ytterkläder. Ryggsäckar ska fyllas med rätt utrustning och kläder, man ska få med sej nycklar, solglasögon, paraply, handskar, mössa, plånbok och viktiga pappren och.. låter det bekant? Då kan det vara bra att läsa detta blogginlägg. Bilderna i inlägget har jag tagit i eget hem och på mässor.

Hallen eller Tamburen är det rum där vi spenderar ganska lite tid av vår dag, men är ett av de viktigaste utrymmena i hemmet. Här är det bråttom att komma iväg och det är tamburen vi först ser när vi kommer in. Våra gäster får ett första intryck när de hälsar på. Att fort hitta det som behövs och att det ser välkomnande ut är viktigt.

Större lådor eller korgar, eller en egen byrålåda för alla i familjen, där t.ex. vantar och mössor förvaras är ett bra sätt att hålla ordning. En avställningsyta, ett bord eller byrå där man lätt förvarar nycklar och småsaker är bra. Många har små tamburer, och det finns lösningar också då. Väggfasta skåp, vägghyllor, väggkrokar och uppfällbar sits istället för en stol på golvet är några tips. Det kan vara utmanande att få allt att rymmas speciellt i en större familj.  Förvara ytterkläder som inte nu är i användning på annat ställe.


Pigga upp tamburen med en blomma, en rolig tavla och glad tapet eller färg på väggen. En spegel förstorar alltid rummet och ha bra belysning.  Om du har ordning i  tamburen så underlättar det vardagen och gör dej gladare då du kommer hem.

Ha en solig fortsatt höstvecka! -Susie-

Share →