Hej på er!

Det drar ihop sej till fest-tider, och många ordnar middagar och bjudningar av olika slag. Att samlas runt bordet med familj och vänner är nånting att se fram emot,  och genom att dekorera bordet skapar man extra stämning. Det behöver inte alltid vara en festmiddag, också till vardagsmåltiderna mitt i veckan kan man pigga upp spagettimåltiden med en vacker dukning. När mina härliga ungdomar kommer hem till oss för att äta – nästan varje vecka – är det roligt att hitta på något extra i dukningen som passar med mat-temat eller stämningen den dagen.

När du dukar, kom ihåg att använda gamla kristallglas, porslin och linneservietter, de gör större nytta och framför allt ger de mer glädje på bordet än i ett dammigt skåp. Och det är inte hela världen att diska porslinet för hand ibland.

Jag har hjälpt kunder att planera och dekorera för fest. Beroende på tema och säsong kan man t.ex. göra dukningen rustik eller lyxig. I naturen finns en massa material att använda och det kostar inget att gå i skogen och samla kottar och blad. Du kan hänga upp alla slags prydnader, använda frukter, kanelstänger, glitter- och pärlband eller pompoms som dekoration. Endast fantasin sätter gränser.

Låt dej inspireras av bilder och dekorera enligt färger, känsla, stämning, högtid eller årstid.

Bord duka dej!

Glad weekend åt er alla, Susie

 

Share →