Hej! Senast jag bloggade var i mörkaste november, nu är det maj och sommaren står för dörren! I november berättade jag om ordningsprojekt, och om ni undrar hur ett inredningsprojekt framskrider, så ska ni få läsa om det nu.

Ett Inredningsprojekt börjar alltid med en träff i kundens hem. Under mötet vill jag höra om färgpreferenser, renoveringsbehov, livsstil, inredningsstil, möbler, produkter, ljussättning, material och såklart kundens budget. Jag gör anteckningar, skissar, fotar, tar mått och ställer frågor.

Efter mötet skriver vi ett arbetskontrakt och sen börjar planeringen på allvar, även om mina ideer börjar snurra redan vid första mötet. Ett bra sätt att börja planeringen är att göra en Moodboard för att visualisera idéer för kunden. Den förmedlar känslan, färgerna och stilen jag tänkt för inredningen.

Den del av projektet, som brukar ta mest tid är att söka rätta material och produkter. På nätet hittar man allt man söker, fast sen vill jag se produkterna live för att kolla färger, material och kvalitet, så jag åker runt till olika affärer. Inspiration får jag från naturen, resor och olika tidningar och bilder, och försöker alltid använda de föremål och möbler som redan finns hos kunden.

Under projektets gång har jag tät kontakt med kunden, vi kanske tittar på produkter tillsammans, och bollar tankar och idéer. Ibland har kunden en färdig vision av hur det ska se ut, ibland får jag nästan fria händer. När planen börjar vara klar, ritar jag upp utrymmet i 3D på datorn, och gör en produktlista. 3D bilder gör det lätt att föreställa sej hur det kommer att se ut. Ibland ritar och skissar jag upp rummet för hand.

Som inredare är samarbetet med kunden A och O. Det gäller att vara kreativ, innovativ, social och att föreslå nya idéer. Kundens personlighet ska synas i inredningen. Efter att renoveringar och leveranser är klara, är jag ofta med vid den sista finishen av inredningen; t.ex. tavelupphängning och placering av föremål och möbler.

Inredningsprojekten är mångsidiga, lärorika, roliga och inget är det andra likt! Det är superviktigt att ha bra kontakter och samarbetspartners, t.ex inom renovering, produktleverantörer och andra inredare.

Känner du att du gärna vill ändra något i ditt hem men inte riktigt har tid eller kunskap – ta kontakt! Ett inredningsarbete kan även göras på distans med hjälp av bilder.

Njut av våren, Susie

Share →