Hej på er – jag är tillbaka i Bloggvärlden!

Jag besökte Formex Inredningsmässa i Stockholm förra veckan, för att igen se på alla vackra föremål, färger, former och finesser mässan bjuder på. Utställarnas monters är dekorativa och påkostade –  en fröjd för ögat – och idéerna vaknar. Pratstunder med leverantörer och agenter ger alltid något nytt.

På en av föreläsningarna talades det om inredningstrenderna för nästa vår och sommar 2019. Roligt och intressant, men vem skapar alla trender? Trender finns ju i alla branscher, t.ex. mode, politik, mat, inredning, resor och sport.

Trendanalytiker eller -spanare tar reda på, följer med och håller koll på vad som är ”on the spot”. Genom olika verktyg, mätinstrument och analyser kan de i ett tidigt skede märka att något kommer att bli populärt. Ofta börjar inredningstrender med färgskalor. På sociala medier följer analytikerna också kändisar och ser deras stil och vad som kan bli stort. Trendspaning sker både globalt och lokalt.

Ifall man vill lyfta fram en stor trend inom inredning just nu, tänker jag på hållbarhet och ekologi. Det satsas på hantverk, hållbara produkter och ekologiska och återanvända material. Det kan kosta lite mer men håller istället längre. Färgerna gick mycket i bruna och brunröda nyanser, grönt och gult. Men det var nog inte en enda färg som inte var representerad på mässan.

Ditt eget hem ska vara mysigt och bekvämt, ett ställe där du omger dej med färger och föremål som just du tycker om. Allt trendigt passar inte dej eller din stil, så skapa istället en egen inredningstrend som du trivs med och njut av ditt hem!

Bilderna i inlägget har jag tagit på mässan.

Ha en inspirerande vecka, Susie

Share →