HEJSAN, superlänge sen jag bloggat.. Har blivit en ivrig Instagrammare – “susiesplats” om ni vill följa mej – så bloggen har vilat ett tag.

Det är oktober och tiden flyger iväg. Ofta önskar jag att dygnet hade flera timmar för att hinna med både roliga och nödvändiga sysslor.

img_0576Ibland vill mina kunder ha hjälp med att få ordning på annat än sina saker, bl.a. tidshanteringen. Kalendrarna är överfyllda, to-do-listorna oändliga och allt känns stressigt, det är så mycket vi borde hinna med.

Har man ordning i hemmet och färre föremål och kläder ger det i längden mer tid. Skjut inte upp små sysslor; ordna in den rena tvätten, plocka upp allt extra som ligger framme innan du lägger dej och sortera pappren på bordet innan högen blivit för stor.

img_1560

Att syna sina egna rutiner och vanor är ett sätt att förbättra tidshanteringen. Prova på att under en vardaglig veckas tid skriva upp vad du gör, varje halvtimme! Det kräver tålamod men håll ut – för det kan lära dej något om dej själv och hur du förvaltar din tid. Du kan se att endel av det du lägger tid på är onödigt och tar för mycket av dagen. Du kan ändra på vanorna och använda din tid bättre. Då hinner du också med det du verkligen vill göra och när vi gör det, får vi energi för allt det mindre roliga som bara måste göras.

3-10-17

Planering är ett bra sätt hantera tid. Har du en stressig vecka på kommande, lämna bort allt extra. Dela på ansvaret om ni är flera i familjen, och låt barnen delta i hushållsarbetet. När mina barn var små samlade de fem kryss i veckan för att få veckopeng. Ett kryss kunde vara att tömma diskmaskin eller föra ut skräp. Senare fick varje barn kocka en middag i veckan. Jag blev serverad tre  goda middagar varje vecka, och barnen lärde sej att planera och tillreda maten.

dukning-gaffel

Kom ändå ihåg att vara spontan, ibland bara lämna allt du borde göra och hitta på något skoj. Lev i nuet och njut, för tiden är inte oändlig!

thumbnail_img_7186

Hej då i höstrusket, Susie

Share →