Hejsan på er!

Som inredningslärare på Axxell åker vi ibland med eleverna på studiebesök. För någon vecka sedan besökte vi Orient Occident och fick ett trevligt mottagande och massor info om deras fina och enorma utbud av textilier, tapeter, mattor och golvmaterial.

img_2675

En inredare bör känna till olika inredningsmaterial och kunna föreslå rätt slags material för sin kund. Förslagen ska passa budget, stil och ha rätt egenskaper. Det kan gälla krav på säkerhet och hållbarhet och ekologiska aspekter; vilka kemikalier används, hur är något odlat och hur fraktas materialet.

img_2671

img_2680

Som golvmaterial är Trä suveränt. Trä kan slipas, lackas, målas och oljas. Stengolv är lättskött och hållbart och tänk på alla vackra mosaikgolv, härligt i rätt miljö! Heltäckningsmattan, 70-talets hit, är påväg in igen i hemmamiljöer – och varför inte ett mjukt, ljuddämpande och varmt golvmaterial t.ex. i sovrummet? Vinylplankan är ett vattentåligt, hållbart golvmaterial med mjuk känsla som vinner de flesta laminat. Den vävda Vinylmattan, som läggs i plattor, väckte mycket intresse under vårt besök. Du ser den på bilden här ovanför i ljungröda färger. Nedan ett fint trägolv i mörk nyans.

2015-10-10-14-26-05-2

Textilvärlden är enorm och när man väljer inredningstextilier gäller det att fundera på ljuskänslighet, slitstyrka och skötselråd. Anti-allergiska och brandsäkra tyger är viktiga aspekter speciellt i offentliga utrymmen. Fundera alltid hur och var materialet skall användas. Det finns oändliga mönster, kulörer och varianter för alla ändamål.

img_0317

img_2677-2

Ifall det känns svårt att välja rätt finns det duktiga inredare att anlita som vet vad som bör tas i beaktande. Ta kontakt med mej och stäm träff. Alla arbeten utgår från just dina önskemål och behov.

Glada vinterdagar åt er!

-Susie-

Share →